Япония е основна дестинация за българското розово масло, въпреки проблемите след земетресението преди няколко месеца и кризата.
Според Филип Лесичаров, розопроизводител от Казанлъшко, българското розово масло е уникално заради климата у нас. Опитите в Румъния и Гърция да се произвежда розово масло довели до продукт с по-ниско качество. Единствено турското розово масло донякъе се доближава до българското.
Заедно с това все повече фирми, включително европейски, имат интерес към розовото масло и като продукт за
разработка на медикаменти.
„Според мен именно там е бъдещето на розовото масло – в хранително-вкусовата промишленост и медицината, не толкова в козметиката и парфюмерията” - заяви Филип Лесичаров.
Източник: http://www.infokazanlak.com/index.php?id=1310394545&page=1
Още три интересни статии на лятна тематика можете да намерите в НОВИНИ на новата версия на този сайт тук: http://yorka-lu.weebly.com
|