„Трябва много горещ чай да се пие! И става абсолютно по-хладно. Но особено чаят от корените на дърво ликорус, пием го редовно при жегите”, разказва той. Чаят от ликорис е с леко горчив вкус, но помага на тялото ни да възстанови солите и минералите, които губим заради горещините.
Втората тайна са лютите чушки и подправки. Те побеждават летните стомашно-чревни инфекции, разхлаждат ни чрез изпотяване, но най-важното е, че съдържат веществото капсаицин. То забързва метаболизма и изгаря до 15-20 на сто калориите, които приемаме. Ефектът му е 2 в 1 - прохлада и отслабване.
„Вие сте известни с българската роза, известна е и навсякъде. Пием много сироп от рози, защото розата много помага да отблъснем топлината”, споделя още от рецептите си Юсеф.
Лекарите одобряват сирийските рецепти, но не и пиенето на ледена бира и алкохол. Леко подсоленият айран е за препоръчване, а дневният минимум охладена вода е 30 милилитра на килограм тегло.
Можете да гледате видеото тук.
Тази и други много интересни новини можете да прочетете в новата версия на ЛУ-клуб (Йорка-ЛУ) сайта тук: http://yorka-lu.weebly.com/105310861074108010851080.html
|