ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
13 Юли 11, 13:25 / Автор: btv.bg
Рецепти за справяне с жегата (с видео)
Юсеф Ауад е роден в сирийския град Дер-ез-Зор, близо до границата с Ирак. Въпреки че от 30 години живее в България, никога няма да забрави жегите в Сирия - до 55 градуса на сянка. Местните хора имат три тайни за оцеляване в непоносимата горещина.

„Трябва много горещ чай да се пие! И става абсолютно по-хладно. Но особено чаят от корените на дърво ликорус, пием го редовно при жегите”, разказва той. Чаят от ликорис е с леко горчив вкус, но помага на тялото ни да възстанови солите и минералите, които губим заради горещините. 

Втората тайна са лютите чушки и подправки. Те побеждават летните стомашно-чревни инфекции, разхлаждат ни чрез изпотяване, но най-важното е, че съдържат веществото капсаицин. То забързва метаболизма и изгаря до 15-20 на сто калориите, които приемаме. Ефектът му е 2 в 1 - прохлада и отслабване.

„Вие сте известни с българската роза, известна е и навсякъде. Пием много сироп от рози, защото розата много помага да отблъснем топлината”, споделя още от рецептите си Юсеф.

Лекарите одобряват сирийските рецепти, но не и пиенето на ледена бира и алкохол. Леко подсоленият айран е за препоръчване, а дневният минимум охладена вода е 30 милилитра на килограм тегло.

Можете да гледате видеото тук.
    
Тази и други много интересни новини можете да  прочетете в новата версия на ЛУ-клуб (Йорка-ЛУ) сайта тук: http://yorka-lu.weebly.com/105310861074108010851080.html



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5964