ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
05 Юли 11, 13:18 / Автор: dnevnik.bg
Нощувка в част от канализационна тръба-хотел, клиентът определя цената
Идеята за веригата "паркхотели" е на дизайнера Андреас Щраус. Паркхотелите са невзрачни отвън, а вътре предлагат стаи с дължина 2.75 м, двойно легло, светлина, ток, малко прозорче на тавана, завивки и достатъчна височина, за да не се удари гостът в тавана.

Дебелината на стените е 20 см, а отвътре те са лакирани, за да не събират прах. Въпреки 9.5-те тона, които тежи всяка стая, хотелът е мобилен. Паркхотел има и в Отенсхайм, Австрия, при Линц, близо до Дунава и в Ботроп, Германия в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Планират се и нови Паркхотели – във Виена, Марибор (Словения) и в Бавария. 

Резервация може да се направи по всяко време между май и октомври, през останалото време е доста студено. Гостите получават по мейла код, който им осигурява достъп до наетата "стая".

Нощувките се предлагат по-скоро като място за свободното време, за "презареждане на личните енергийни резерви", а не за традиционна почивка. Целева група са предимно велосипедисти, студенти или просто търсачи на силни усещания и любители на авантюрите.

Основното в политиката на "Паркхотел", е гостоприемството. За разлика от всички други места за настаняване обаче, където ви уверяват в същото, тук са обявили, че нощувката струва точно толкова, колкото клиентът е готов да плати. И това е така, защото вместо да се предоставят обичайните за другите хотели услуги, "веригата" прибягва до обществените такива. Например за да вземат душ, клиентите трябва да се отбият в близкия обществен басейн, а за да се нахранят или да ползват тоалетна - в някое от заведенията наоколо.

Всяка вечер гостите оставят определената от тях сума в определената за това кутия.

Източник: http://www.dnevnik.bg

 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6302