ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
26 Юни 11, 14:11 / Автор: infokazanlak.com
Силният туристически интерес към Павел Баня - с неадекватен отговор?
Два пъти повече, отколкото е лимитът за прием от НЗОК, са чакащите за лечение в Специализираната болница за рехабилитация в балнеоложкия център Павел баня.

Преди месец са подадени 440 молби за лечение по клинични пътеки, а касата покрива лечението само на 240 пациенти. 

Градът е известен като курорт за балнеология и рехабилитация, но все повече хора идват тук не само за лечебен туризъм, обясняват от Общината. Хората са привлечени и от кукерските празници и розобера през пролетта, откритите басейни през лятото, възможностите за риболов и преходи в Стара планина.

Годишно около 33 000 туристи също посещават града, разположен между Стара планина и Средна гора. По официални данни през миналата година са реализирани 108 000 нощувки, при население около 3000 жители, т.е. по около 2750 туристи месечно в града и 36 туриста на жител годишно .

От древността Павел баня е известна с лечебните минерални води и това се доказва от откритите при археологически разкопки римски бани и балнеоложки съоръжения от античността. 

Седем са минералните извори в Павел баня. Средната температура на водата при извирането й е между 49 и 60 градуса. Според директора на павелбанската болница три качества на водата й придават лечебните свойства: температурата, с която тя извира, химичният й състав и механичното й въздействие върху пациентите. 
 
 









Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6269