ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
06 Юни 11, 15:58 / Автор: bgnes.com - ВВС
"Великобритания стресната от сексуализацията"
Родителите трябва да направят повече, за да предпазят децата от интернет порнографията, гласи доклад на британстка неправителствена организация.

Проблемът за излишната сексуализация на децата бе проучен от групата на Редж Бейли, ръководител на благотворителната организация "Съюз на майките", която се занимава с подкрепа на семейните ценности.

Авторите на доклада смятат, че родителите трябва да имат възможността да придобиват компютри и мобилни устройства, в които да е монтирано устройство, блокиращо достъпа до сайтове, предназначени само за възрастни. Авторите призовават към възрастови ограничения за гледане на музикални видеоклипове и за по строг контрол върху рекламата. Предлага се примерно забрана на реклама със сексуални изображения около училищата и детските площадки. 

В документа се обяснява как се експлоатира интереса на децата към секса и как от това се извлича търговска полза. Според Редж Бейли днес децата са изцяло обкръжени от реклама, видео и телевизионни програми със сексуални съдържание.

Между другото, не всички са съгласни с извода в доклада, че проблемът може да се реши с консенсус, мнозина искат да заработи "твърдата ръка" на властта...

Цялата статия: http://news.bgnes.com/view/927766



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5783