ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
31 Май 11, 13:27 / Автор: vesti.bg
Първия БГ филм, заснет с фотоатарат
Авторът смята, че в България предстои да се случи т. нар. независимо кино. "Първи в тази посока беше Камен Калев с "Източни пиеси". Сега и моят филм... Жоро Костов също снима филм по този начин..."
 
"Лора от сутрин до вечер" излиза по екраните от петък, 3 юни. 
 
Заснет е по романа със същото заглавие, издаден през 2004 г.,... с фотокамера Canon 7D! И разбира се с безкористната помощ на приятели.
 
Филмът е дебют в игралното кино на 40-годишният Димитър Коцев - син на големия български актьор Константин Коцев.  Той е завършил кино- и телевизионна режисура в НАТФИЗ. Снимал е тв предавания и реклами, музикални клипове.
 
Авторът го определя като "приятна съвременна книга без огромни претенции, предназначена читателят да се чувства добре, след като я прочете... Героинята Лора е въвлечена в приключение с необичайни случки и хора, зад които стоят едни магически зарове..." Очакванията са да допадне най-вече на младите хора.

"Лора от сутрин до вечер" е направен почти без пари. До края на снимките били похарчени само 10 хиляди лв. "Хонорари ще има, ако зрителите харесат филма. Той е инвестиция и ще върне определени средства, може дори да е на печалба". 

Но авторът предупреждава никой да не си мисли, че може да вземе 10 хиляди лева и да направи филм - трябва да имаш и много хора на своя страна. Филмът е направен с "усилията на адски много хора, които на добра воля си дават труда, техниката, времето. Вече много филми се снимат така. В България може и да е от първите, но в световен мащаб има много."

"Радвам се на цифровата революция, защото тя демократизира киното. Много повече хора могат да си позволят да правят филми, а това значи и много по-голям избор от идеи и истории -  казва Коцев. - Мисля, че това кино трябва да бъде подкрепено, а не да правят от Националния филмов център пет суперпродукции на година. Вместо това могат да се правят 20-30 независими филма..."

 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.1012