ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
25 Май 11, 13:18 / Автор: bgnes.com
Ако търсите идеалния мъж, проверете в близкия музей
Ако търсите мъж, който да е здрав и доволен от живота, първата ви среща трябва да е в музей, художествена галерия, театър, концерт и дори кино.

Причината е, че мъжете, които редовно посещават културни мероприятия е по-вероятно да са в добра форма, както умствено, така и физически, отколкото тези, които не го правят, сочи изследване на норвежки и шведски учени.

Според изследването, в което участвали 51 000 възрастни доброволци, най-голяма е ползата за мъжете, на които им е интересно да посещават културни събития, а не самите те да участват в тях.

Като цяло културните събития водят до по-добро здраве и задоволство от живота. Колкото по-често хората посещават културни събития или самите те творят, толкова ползите са по-големи.

Но резултатите показват, че ползата от посещение на културни събития е по-голяма за мъжете, докато за жените е по-полезна творческата дейност. Изследването показва също, че посещението на културни мероприятия три или повече пъти на месец предпазва от депресия и безпокойство, подобрява всички аспекти на здравето при мъжете и увеличава "задоволството им от живота".

Източник: http://news.bgnes.com/view/924923


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5212