ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
11 Май 11, 16:03 / Автор: dnevnik.bg
"Мосфилм" качва в YouTube над 200 прочути филма
Основаният преди 87 години съветски/руски титан в киното "Мосфилм" започна да качва за безплатно гледане в интернет, чрез партньорство с YouTube, над 200 от най-прочутите си филми, като близо 50 от тях вече могат да се гледат.
Вече могат да се гледат такива масово популярни и в България заглавия като  "Жесток романс", "Диамантената ръка", "Бялото слънце на пустинята", "Ирония на съдбата".

В притежаваната от "Гугъл" услуга за видео в интернет ще могат да се гледат пълните версии, някои от тях със субтитри на английски.

На адреса www.youtube.com/mosfilm всяка седмица се добавят по 5 филма, което означава, че до края на годината броят им би трябвало да надхвърли 200.

Според "Уолстрийт джърнъл" качеството на видеото понякога е далеч от това на DVD или Blu-ray, но въпреки това оценява начинанието като много добро, най-малкото защото се вписва в новата тенденция през интернет да има достъп до заглавия, които са от съкровищницата на световното кино, но не е лесно да се достигне до тях.

Изданието посочва още, че инженерите на "Гугъл" са измислили и как да блокират появата на копия на филмите в YouTube, така че да е активен само сайтът с "Мосфилм"...
 
Цялата статия: http://www.dnevnik.bg




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6062