ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
05 Май 11, 13:46 / Автор: vesti.bg
"Женската работа" прави мъжете агресивни
Мъжете чувстват, че тяхната мъжественост се определя от постиженията им, докато женствеността се възприемала повече като биологично състояние.


Според проф. Босън от университета в Южна Флорида "мъжете са изключително притеснени от начина, по който изглеждат в очите на другите хора, и колкото повече са разтревожени, толкова по-силно е психологическото им страдание, когато чувстват, че мъжествеността им е засегната". 

Изследователите  установили, че представителите на силния пол реагират агресивно, ако усетят, че мъжествеността им е застрашена чрез вършене на считана за женска работа например. След като свършат с чистене или домакинска работа, мъжете нарочно се държат по-мачовски, за да си възвърнат самоуважението.

В експеримента учените помолили една група мъже да се държат по начин, смятан за по-женски, като си сплетат косите, а другата група трябвало да сплете въже - подобна, но по-мъжествена задача.

След това, когато им била дадена възможност за избор дали да удрят боксова круша или да решат кръстословица, участниците, които трябвало да си сплитат косата, масово избрали варианта с повече насилие.

При друг тест и двете групи мъже били помолени да удрят боксовата круша. Участниците, които си сплитали косите, удряли по-силно от сплитащите въже, установили изследователите.

Цялата статия: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3794911

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.429