ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
05 Май 11, 13:39 / Автор: bgnes.com
Погрешното количество сън състарява мозъка
Повече или по-малко от препоръчителните шест до осем часа сън на ден увеличават скоростта на намаляване на когнитивните способности и засягат умения като осмислянето и речниковия запас. Това може да доведе до психически или физически проблеми , състаряване на мозъка с до седем години и преждевременна смърт.

Изследователи от университета в Лондон установиха как промените в съня за период от пет години в края на средната възраст засягат когнитивните функции по-късно в живота. Чрез шест стандартни теста били измерени паметта, мисленето, запаса от думи, фонетичните и синтактичните умения и глобалния когнитивен статус.

Около седем часа добър качествен сън е от съществено значение за човешкото функциониране и благоденствие, сочи изследването. Учените установили, че идеалното количество сън от седем часа на нощ води до по-високи резултати във всички когнитивни тестове, следван от шестчасовия сън на нощ.

Между 7 и 8 на сто от участниците, които си набавяли повече от препоръчителното количество сън се справили по-зле във всички когнитивни тестове с изключение на краткосрочната вербална памет.

Една четвърт от жените и 18 на сто от мъжете, които спали по-малко, имали намалена способност за осмисляне и речников запас. Липсата на сън има негативни последици за вниманието и концентрацията, грешките при изпълнението на задачи и цялостното представяне.

Източник: http://news.bgnes.com/view/919519


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5632