Специалистите твърдят, че когато човек е тъжен, това се отразява негативно и върху начина му на хранене. Но пък не е добре изследвано възможното влияние на щастието върху начина ни на хранене.
Ето че най-после учените направили и такова изследване, в което разглеждат два етапа на позитивните чувства: щастието и надеждата.
След тестване на субектите било установено, че тези, които са щастливи, хапват повече бонбони, когато им предлагат. Освен това щастливите били по-склонни да изберат нездравословна храна. Хората, които чувстват надежда, избират по-скоро здравословната храна.
Обяснението е, че когато си щастлив, изживяваш изцяло мига и губиш представа за нещата в дългосрочен план. В случая с чувството на надежда мислиш повече за бъдещето.
С други думи, всичко зависи от факта дали мислим за настоящето или за бъдещето.
Източник: http://news.bgnes.com/view/919723
|