ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
27 Април 11, 15:38 / Автор: Росица Тодорова - ladyzone.bg
Кемперен пътепис: Изрисуваното германско градче Оберамергау
Красивите къщи на Оберамергау, които се виждат отдалече по пътя, може да са онова мъничко, червеничко, което да ви примами към света на приказките...
На снимката:
Изрисуваната
градска тоалетна


"Основният отрасъл, развит тук, е дърворезбарството. Зад всяка втора врата се крие малко уютно магазинче, окупирано от пода до тавана с дървени фигурки.

Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи.

Зад един остър завой се натъкваме дървен бухал с височина 1,5 метра. Никой не си и помисля да открадне оставените за украса фигури. От витрините ни гледат прецизно изработени кукли, дървени котки с дълги опашки. Въздишаме по веселите въртележки с малки човечета, леките чехли с остри върхове и моделчетата на ретро автомобили.

Кокетните кафенета предлагат топло кафе за събуждане и... столчета с преметнати меки одеалца върху тях, за да се загърнеш, ако ти стане студено. Как да не ти стане уютно?!"

Източник:
http://www.ladyzone.bg/lifestyle/patuvane/story/757004229-Narisuvanoto_gradche__Oberamergau.html



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5362