ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
22 Април 11, 15:42 / Автор: bgnes.com
Ателие в Париж учи как се приговтят шоколадови великденски яйца
"Ателието на усещанията" обучава учениците си как да направят собствени великденски яйца и шоколадови изделия точно със съставките, които харесват.

 

Процесът на създаване на шоколадови яйца е доста сложен и шоколадът трябва да се наблюдава непрекъснато, за да не загори. "Ако загори само на едно място, това е краят, целият шоколад ще има вкус на загоряло и няма да става за нищо, трябва направо да го изхвърлите на боклука", обяснява специалистка в приготвянето на шоколадовите яйца.

Тайната на приготвянето на идеалния шоколад е в загряването му до 50 градуса, а след това той трябва да бъде оставен да изстине до 30 градуса. Веднъж стопеният шоколад може да се използва за приготвянето на най-разнообразни видове сладки. Много е важно също така формичките, в които ще поставите шоколада, да са много добре изсушени, тъй като водата разваля качеството на сладкото изкушение.

Източник (с видео): http://video.bgnes.com/view/17561


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6579