Процесът на създаване на шоколадови яйца е доста сложен и шоколадът трябва да се наблюдава непрекъснато, за да не загори. "Ако загори само на едно място, това е краят, целият шоколад ще има вкус на загоряло и няма да става за нищо, трябва направо да го изхвърлите на боклука", обяснява специалистка в приготвянето на шоколадовите яйца.
Тайната на приготвянето на идеалния шоколад е в загряването му до 50 градуса, а след това той трябва да бъде оставен да изстине до 30 градуса. Веднъж стопеният шоколад може да се използва за приготвянето на най-разнообразни видове сладки. Много е важно също така формичките, в които ще поставите шоколада, да са много добре изсушени, тъй като водата разваля качеството на сладкото изкушение.
Източник (с видео): http://video.bgnes.com/view/17561
|