ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
20 Април 11, 22:12 / Автор: bgnes.com
Работата в медии и ПР оглавява най-стресовите професии
"Професиите с ниски нива на стрес включват много малка опасност и минимални физически усилия", съобщи Тони Лий, създател на сайта careercast.com, който осъществил проучването.

Изследователите съставили класацията, след като анализирали 200 различни професии въз основа на тяхната среда, конкуренцията и риска.

Изследването показва, че повече от половината от 10-те най-малко стресиращи професии са в здравеопазването, като на първо място са аудиолозите, които установяват и лекуват проблемите със слуха.

Други професии, които отговарят на критериите за ниски нива на напрежение и конкуренция и са с по-кратка работна седмица, са диетолозите, денталните хигиенисти, логопедите, трудотерапевтите и хиропракторите. Работата в медиите и по-специално пи арът оглавява класацията на най-стресовите професии, въпреки че на първо място са пилотите на търговски самолети. "Работата в областта на комуникациите може да е много напрегната, особено за специалистите по връзки с обществеността, които трябва да се справят с кризисни ситуации, за новите журналисти, които излизат в ефир с малко или никакво време за подготовка и за фоторепортерите, които работят в опасна среда"...

Цялата статия: http://news.bgnes.com/view/917129


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7868