ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
13 Април 11, 17:21 / Автор: dnevnik.bg
Ница пусна оборотни електромобили
Френският град Ница закупи 41 електромобила "Пежо Йон", които ще изградят мрежа от т.нар. споделени автомобили. Те ще могат да се взимат и оставят от определени места, като се ползват срещу такса.

Програмата се казва Autobleue. В града подобна услуга с колелета работи от няколко години. Кметът на Ница Кристиан Естрози обяви, че жителите на града ще са първите във Франция, който ще разполагат с електрически автомобили на самообслужване.

Плановете на Ница са в следващите няколко години да бъдат пуснати 210 електромобила, които да могат да се наемат от 70 станции. Колите ще се ползват почасово, като ако не искате да плащате абонамент, час возене с тях ще струва 8 евро. Предвидени са и пакетни цени... Автомобилите от услугата Autobleue ще могат да се запазват през интернет или на специален телефон.

Кметството в Ница планира да изгради мрежа от зарядни станции, които могат да се ползват от собствениците на електромобили безплатно през тази и следващата година. От 2013 година за зареждането от тях ще се плаща месечен абонамент от 20 евро.

Цялата статия: http://www.dnevnik.bg/skorost/2011/04/13/1074114_nica_pusna_oborotni_elektromobili/


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5611