ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
11 Януари 11, 14:45 / Автор: focus-news.net
ЕК получи доклад за цифровизацията на европейското културно наследство
Докладът на Комитета на мъдреците (група на високо равнище за стратегически анализи) относно цифровизацията на културното евронаследство призовава ЕС-членките да увеличат усилията си за предоставяне на достъп в интернет до колекциите в техните библиотеки, архиви и музеи, а също така обръща специално внимание на ползите от подобряването на достъпа до достиженията на европейската култура и знание...

Докладът посочва потенциалните икономически ползи от цифровизацията, включително чрез публично-частни партньорства, за развитието на иновационни услуги в сектори като туризма, научноизследователската дейност и образованието.
 
Докладът потвърждава целта на Програмата в областта на цифровите технологии, а именно — засилване на присъствието на европейската цифрова библиотека Europeana, и предлага решения за осигуряване на онлайн достъп до творби, които са под закрилата на авторско право. 

Препоръките от доклада ще бъдат взети под внимание в по-широкобхватна стратегия на Комисията в рамките на Програмата в областта на цифровите технологии за Европа в помощ на културните институции при прехода им към епохата на цифровите технологии.

Цялата статия: http://www.focus-news.net/?id=n1479583


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.6783