ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
06 Януари 11, 14:04 / Автор: vesti.bg - "Дойче веле"
Свекървата била опасна за живота
Според германски антрополог от университета в Гисен, конфликтът между свекърва и снаха не е само фолклорна измислица - той се корени и в еволюцията на човека. Свекървата бди над сексуалния монопол на сина си, но в същото време присъствието й може да е смъртоносно за внуците. Защо?


Антропологът Екарт Воланд от години изследва напреженията, които възникват в големите семейства и твърди, че различните роднински връзки често водят до сериозни сблъсъци и конфликти. Понякога става дума дори за такива страшнички неща като експлоатацията на определени членове на семейството, повишена детска смъртност и мъртвораждания. Тези резултати са характерни за архаичните или за по-изостаналите общества, а в съвременна Германия те се наблюдават само в отслабена форма - като вътрешносемейни борби, интриги, тормоз над определени членове на семейството или просто като игнориране. Но все пак ги има.

Кои са ключовите фигури? Без съмнение най-опасни са свекървите. Те застрашават не само вътрешносемейната хармония, но дори здравето и живота на някои от околните. Германските изследователи отдавна работят по голям научен проект, който обработва информация от седем различни държави и от четири различни столетия: от Кеймбридж в Англия през ХVІІІ в., през Крумхьорн в Германия през ХІХ в., та чак до днешна Етиопия, до Малави, Канада, Япония и Гамбия...

Цялата статия: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3519651

Още по темата: Свекърва - най-голямата опасност за брака

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.7611