ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
26 Декември 10, 11:00 / Автор: infotourism.bg
Спелеолози и туристи ще посрещнат Нова година в Ягодинската пещера
Главният уредник на пещерата Сергей Генчев обясни, че този път спелеолозите ще са по-малко, но традицията ще бъде спазена и макар за един час подземните гидове ще се съберат в основната зала, където има вечно украсена коледна елха. Зимно време в пещерата е много по-топло, отколкото навън, и атмосферата е много отпускаща.

Освен пещерняците, по традицията се „запалват” и туристи, които за празниците са в Ягодина или Буйново. 

За Коледа и Нова година атракцията Ягодинската пещера, както и пещерата „Дяволското гърло”, също стопанисвана от ТД „Родопея”, ще работят без почивен ден.

В Ягодинската пещера, която е дълга повече от 2 км, са подменени над 100 прожектора. Новите са енергоспетяващи и не затоплят стените, което е важно, за да не се образуват мъхове. Пещерният клуб продължава да търси фирма, която да озвучи 500-метров участък от галерията - трудна задача предвид влажността долу. 

До 1 април няма да се предлага посещение на единствения по рода си Музей на неолитното жилище, изградено при естествения вход на пещерата. Това е уникален музей в Европа, който представя предмети, намерени при археологически разкопки в пещери...

Цялата статия: http://infotourism.net


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7865