ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
26 Ноември 10, 11:43
"Мишлен": Токио остава гастрономическата столица на света
Японската столица за четвърти пореден път е на челното място в класация за най-голям брой ресторанти с 3 звезди от пътеводителя на френската компания "Мишлен", смятан за най-авторитетния световен стандарт за качество в заведенията.

В многомилионния град има 240 ресторанта, отличени със звезди на "Мишлен". От тях 14 са признати за най-добрите (3 звезди) в категорията, описана с думите "изключителна кухня, заради която си струва пътуването". От тях 12 предлагат японска кухня, а 2 - френска.

Най-новото издание на пътеводителя за Токио, публикувано в сряда, включва и класация на най-добрите заведения, начело на която стои суши ресторантът "Араки". 

В Япония се отделя особено внимание на приготвянето на храна, а ценителите на кулинарното майсторство са готови да чакат часове наред на опашка и да платят скъпо, за да опитат предложенията на някое заведение.

"Мисля, че Япония е единствената страна, където можете да видите как готвачът се опитва всеки ден да е по-добър от предишния в използването на едни и същи продукти и методи. Те наистина се стремят към съвършенство", коментира през "Ройтерс" Жан-Люк Наре, директор на пътеводителите на "Мишлен".

Пътеводителят на "Мишлен" се издава от 1900 г. насам, от 20-те години започват оценките на заведения със звездички и от 1931 г. кориците му са червени, откъдето идва и името.
 
КРИТЕРИИТЕ:
- качество на продуктите
- приготвяне и подправки
- личността на готвача, разкрита чрез произведенията му
- консистентност на менюто
- дали получаваш качество срещу парите си.

ЗВЕЗДИТЕ:
*** изключителна кухня, която си струва специално пътуване до заведението
** прекрасна кухня, струваща си да се отбиеш
* много добър ресторант от своята категория

Цялата статия: http://dnevnik.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

9.5443