ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
21 Ноември 10, 11:15 / Автор: dir.bg
Художници бранят бронзовите дракони
Съюзът на варненските художници защити в писмо до общината скулптурата на два бронзови дракона, които държат златно яйце след гръмналия неотдавна скандал.

Според художниците смесването на религиозната символика с митологията не е новост за христиняството, но трябва да бъде известно, че драконът, както и други зооморфни същества, са се появили като изображения от древността преди 6 000 години. Или 4 000 години преди възникването на христиняството. При това освен изображението на дракона в митологията на Египет, Азия, Индия и други райони се срещат и изображения на сфинкса, на грифона, на горгоните и на хиляди други същества. Борбата между доброто и злото е представена като свеобразна програма за взаимно свързани компоненти.

"Необходимо е да се знае, че много от християнските символи са заимствани от легендите и митовете и са били употребявани недотам почтено. В същото време през столетията различните митове са обект на много творчески проекти. В нашата приказна митология например драконът е представена като ламя, хала, която пази златната ябълка..."

Цялата статия: http://varna.dir.bg/


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.9655