ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
05 Ноември 10, 16:40 / Автор: 24chasa.bg
Не само мъжете, но и жените трябва да преосмислят и стимулират новата роля на силния пол
На тази тема за първи път посветиха цял конгрес социолози, лекари и историци в Дюселдорф. Експертите са единодушни по точките, които описват драмата на мъжа днес: лош имидж, лошо здраве, лошо образование.


Мъжете умират по-рано, боледуват по-често, пият и пушат повече, вършат повече престъпления, живеят до късна младост при мама, по-слаби са в училище, по-рядко стигат до университета, по-лабилни са при кризи, по-опасни при шофиране.

Мъжът в модерния свят е изтикан от традиционната си роля на изхранващ семейството и не знае с какво да я замести. Няма обаче никакво желание да поеме вакантните места в кухнята или при възпитанието на децата. Така вече израстват поколения мъже, които се лутат в живота и не знаят накъде да поемат.

Младият мъж рядко има пример, по който да се ориентира. Все повече младежите са от семейства с разведени родители и са прекарали детството си при майката. В детската градина ги е възпитавала учителка. В училище 90% от преподавателите са от женски пол. Във фирмата също бъка от колежки, а нерядко те са и шефки.

Мускулите вече не са важни за просперитета, на ред са други качества като способността да се концентрираш, да следиш няколко процеса едновременно, да работиш с фината моторика. Все зони, в които жената открай време е по-добрата половинка на човечеството.

Мъжете са жертва на новото време - те хем са възпитавани според остарели представи, хем са критикувани, че не могат да вземат завоя и да започнат да живеят според съвременните изисквания. За да се преодолее този омагьосан кръг, е нужно цялостно преосмисляне на възпитанието и образованието на мъжете. 

Възпитанието трябва да се напасне не само към момичешките, а и към момчешките особености. Малките мъже предпочитат движението, но това не означава, че са калпазани. В една женска възпитателна среда техните положителни качества бързо се дамгосват като дефицит и момчетата научават първия си урок - те или трябва да приличат на момичетата, или са губещи. Да не бъдат мъже, но да не бъдат и жени. Щетите от това са дългосрочни.

Цялата статия: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=570461

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4968