ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
31 Октомври 10, 16:31 / Автор: bgnes.com - "Зелени Балкани"
Пуснаха на свобода белоглави лешояди в Стара планина
На 27 октомври 2010 г. бяха отворени едновременно клетките във Врачански Балкан, Централен Балкан, Сините камъни и Котел, за да бъдат освободени общо 26 белоглави лешояди, внесени от Испания в рамките на проект "Завръщане на лешоядите в България" по програма LIFE на ЕС.

Останалите 30 птици ще останат във волиерите, защото са внесени едва през юли тази година и се нуждаят от още време за адаптация и аклиматизация. 

Всички белоглави лешояди, пуснати в рамките на проекта са маркирани с жълти PVC марки, закрепени за двете им крила, с комбинация от черни букви и цифри, които се виждат добре в полет или когато птицата е кацнала. Всяка птица носи и жълт пластмасов пръстен с номер еднакъв с този на крилната марка. Освен това 7 от лешоядите ще носят специални радио-предаватели и един прототипен GPS предавател, които помагат да се проследи тяхното движение и разселване на свобода. 

След освобождаването в Сливен, всички гости слязоха в града, където бе открит първия Фестивал на белоглавия лешояд в центъра на града. Десетки граждани и гости на Сливен получиха информационни материали, разгледаха макети на лешояди в действителни размери, пера и гипсови яйца, а най-малките рисуваха и оцветяваха лешояди... 

Цялата статия: http://news.bgnes.com/view/874521


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7125