ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
07 Септември 10, 14:48 / Автор: dnevnik.bg
Платеното видеосъдържание в интернет става важен приоритет за компаниите / ИКТ, лайфстайл, релакс
Интернет и технологичните гиганти се насочват към излъчването на филми и телевизионни програми срещу заплащане.

Само за последните няколко седмици "Епъл", "Ютюб" (който е собственост на "Гугъл") и "Амазон" влязоха в преговори с големите телевизионни и филмови компании за излъчването на техните продукти в мрежата. Целта на трите големи ИТ компании е да постигнат и по-добри споразумения, които да направят излъчването на тв програми и филми чрез т.нар. видеостриймване по-достъпни за потребителите.

Този метод позволява на потребителите да гледат своите любими предавания или игрални филми, без да се налага да ги свалят на някакъв носител (независимо дали е твърд диск, ДВД или друг тип устройство за съхранение на информация). Потребителите плащат или абонаментна такса, или наемат определено заглавие за гледане, като видеото се съхранява на сървърите на компанията, а клиентите го гледат през интернет.

Така най-просто може да се обясни видео стрийминга...

В момента има два специализирани играча на пазара за видеострийминг – това са "Хулу" и "Нетфликс". Първата компания разчита на договори с големите телевизионни компании за стрийминг на видеосъдържание срещу процент от рекламните приходи.

Втората дава възможност на потребителите да гледат различни телевизионни програми, както и цели филми срещу заплащането на абонаментна такса.

Фирмата за пазаруване онлайн "Амазон" също стартира през 2006 г. собствена услуга за стрийминг на лицензирано видеосъдържание, в което се включват телевизионни шоута, филми и сериали...

"Епъл" предлага подобни условия през iTunes онлайн магазина си, а също така и през устройството си AppleTV, с което свързва телевизора с интернет и позволява оттам да се гледат филми и тв предавания, без да се свързва с традиоционните кабелни, ефирни или сателитни компании...

Цялата статия: http://www.dnevnik.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5069