ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
03 Септември 10, 15:18 / Автор: dnevnik.bg
Венеция показва архитектурата отвъд сградите / Култура, лайфстайл, социално животно, събития
Изложение, разказващо за хората, а не за архитектурните скици - така медиите описват посланието на започналото тази седмица издание на Биеналето на архитектурата във Венеция, което ще продължи до 21 ноември.

То се провежда в бившата фабрика от ХVІ век за производство на корабни въжета с участници от 53 държави. Фокусът е поставен върху хората и пространството.

Метална стълба, изкачваща се към облаците, тъмна стая с падаща като спирали вода и кула от метални клетки, от която можеш да скочиш в нищото (отдолу все пак ви очакват порести матраци). Тези и много други инсталации и павилиони за пръв път са организирани от жена - японският архитект Кацуо Седжима - тазгодишният носител на наградата "Прицкер", която е най-престижна в занаята.

12-ото венецианско биенале е място, където архитектите се събират да помечтаят. И да се завърнат към корените, т.е. да се измъкнат от комерсиалната спирала на проектите за все по-големи градове и сгради и да покажат, че има начин повече да се постигне с по-малко...

Цялата статия: http://www.dnevnik.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4051