ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
25 Август 10, 13:03 / Автор: infotourism.bg
Има над 260 вида туризъм / Туризъм
Твърди доц. Стоян Маринов, преподавател в Икономическия университет във Варна и член на УС на Варненската туристическа камара.

"Ако една дестинация иска да е успешна на туристическия пазар, трябва да познава съвременните форми. Проучванията, които направих, показват, че към момента има над 260 вида туризъм. Има стандартни, специализирани видове, които са познати и развити в България - здравен, селски, екологичен, религиозен туризъм. Но има такива, които напоследък се появяват и стават все по-модерни. Бих назовал т.нар. тано туризъм. Някои го наричат дарк или тъмен туризъм. Той е свързан с посещенията на места, където са се случвали катаклизми или са извършвани военни действия, като например посещението при Ватерло. Има и креативен туризъм, свързан с активното участие на туристи в местни творчески дейности... Например на фолклорния събор в Копривщица.

Съвременният и качествен туризъм е свързан с преживявания, с икономика на преживявания. А преживяванията са приказки. Всяка дестинация, която съумее да създаде приказка за туристите и те повярват в нея, става успешна. Октоподът Паул е една приказка, едно преживяване, което привлича сега туристи от цял свят. Важно е не туристът да идва тук само да се рестартира и като се върне - бяло поле...

Цялата статия: http://www.infotourism.net/story.php?storyid=6400


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.131