ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
17 Август 10, 11:39 / Автор: bgnes.com
Мобилните телефони не обичат слънце, пясък и море / ИКТ, лайфстайл
Жегата, водата и пясъкът могат да повредят електроните апарати и особено мобилните телефони. Ето и няколко съвета как да ги предпазите:

Опитайте се да не ги оставяте на слънце или в автомобила си, или поне дисплеят да не е обърнат към слънцето, защото то може да му навреди. Ако все пак мобилният ви телефон е бил изложен на слънце и дисплеят напълно потъмнее, изключете телефона си, изчакайте да се охлади и отново го включете.

Най-много застрашени от пясъка са конекторите и клавиатурата. Вземете си силиконово калъфче или фолио за екрана и, ако все пак телефонът ви падне в пясък, почистете го с кърпа или с аспиратор. 

Ако попадне във вода, веднага махнете батерията му. Ако водата е солена, експертите съветват за кратко да го сложите в сладка вода. Не бива да сушите телефона със сешоар, защото по този начин само ще избутате водата натам, където не е стигнала. Оставете телефонът около половин час сам да изсъхне и след това го сложете на място, което поема влага, например чиния с ориз. Оставете го така цяла нощ, след което може да върнете батерията.

Цялата статия: http://news.v2.bgnes.com/view/855471


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5354