ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
13 Август 10, 11:23 / Автор: vesti.bg - Асошиейтед прес
Затоплянето доведе медузите за постоянно в испанските крайбрежни води / Туризъм, екосреда
Огромна флотилия от малки, на практика неоткриваеми медузи, са ужилили стотици летовници по испанските плажове през последната седмица

Очертава се този кошмар за плувците да се превърне във все по-обичайно явление заради промяната в климата и прекомерния риболов. 

Единият от проблемите за плажуващите е, че медузите са малки и почти напълно прозрачни, поради което е трудно да бъдат забелязани. Освен това те са разпръснати на над 5 км по източното крайбрежие.

От север се задава много по-сериозна заплаха - португалската галера

Това е наподобяваща медуза съвкупност от четири различни организми, които формират общо тяло с виолетов цвят. Пипалата й понякога достигат дължина от над метър.

Над 300 души бяха ужилени през последните три седмици във водите на Атлантическия океан, край бреговете на Кантабрия и Страната на баските в Северна Испания. 

Според учени туристите в Испания ще трябва да свикнат с по-високата концентрация на медузи. Обикновено те стоят настрана от бреговете на Испания заради бариера от по-слабо солена вода, образувана от оттичащата се от летните дъждове вода. Обаче, тъй като заради глобалното затопляне валежите през лятото намаляват, този защитен пояс става по-пропусклив...

Цялата статия: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3189191




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8905