ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
29 Юли 10, 10:54 / Автор: dnevnik.bg
Настроението на американците според Twitter / Социално животно, ИКТ, социално инженерство
Учените от Североизточния университет в Бостънтън приложили система за оценка на думите в съдържанието, определяща ги като "весели" или "тъжни". След това оформили т. нар. Карта на настроението в САЩ според това откъде идват съобщенията и ги оцветили по скала на настроението. Крайният резултат е деформирана карта на САЩ (т.нар. картограма)...

Проучването и  Картата на настроението в САЩ се базират върху пуснатите за 3 години над 300 млн. съобщения в "Туитър" (Twitter).

Цветната скала (червеното е недоволство, а зеленото - щастие) и разбиването на картата на 24 - според часовете от денонощието, показват, че американците са в най-добро настроение рано сутрин и вечер след 22 часа и са най-недоволни в офиса рано следобед.

През седмицата пикът на удоволствие е в неделя сутринта, а дъното се пада в четвъртък през нощта. Не е изненадващо също, че по-щастливи "туитове" са пускали жителите на южните щати и предимно тези от Калифорния и Флорида. За сметка на това, когато ползващите "Туитър" са недоволни от нещо, това си личи  най-вече в централните щати на САЩ и по източния бряг.

Специалисти коментират, че потенциалът на този метод е огромен, защото може в реално време да следи настроението на милиони хора, което е особено ценно при голяма криза или за мобилизиране на нацията.

Тези заключения обаче не са научни в тесния смисъл на думата, защото база за изводите са активно ползващи електроника американци, живеещи в големи градове, т.е. само една част от населението.

Цялата статия: http://www.dnevnik.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1265