ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
24 Юли 10, 11:29 / Автор: infotourism.bg
Наши гмуркачи изследвали 25 потънали кораба / Наука, културно-историческо наследство
Най-малко 25 потънали кораба са открити и изследвани от български гмуркачи от “Блек Сий Техникъл Дайвинг" - организация, провеждаща многократни експедиции, в които локализира и изследва потънали кораби и подводници.

От известно време те работят съвместно с Центъра по подводна археология.

Най-новото им откритие е станало факт преди известно време. Според Михаил Заимов, който е член на екипа на подводничарите, става въпрос за един дву - или тримачтов ветроход с доста значителна за времето си дължина от 50 метра и широчина 7 метра. Той е дървен и няма двигател, което според специалистите го отнася в периода 18 - 19 век. Впоследствие се очаква да бъде изследван товарът му, както и някои други специфични параметри. 

Останалите открития на организацията са плавателни средства, потънали в миналото столетие, най-често след Първата и Втората световна война.

"...Много знания, много умения, много техника се изисква, за да направите такова спускане в среда, която аз бих определил като най-неблагоприятната за човека след космоса. Когато правите едно високопланинско изкачване, дори на един осемхилядник, средата е относително дружелюбна, защото може да се диша въздух, докато под земята всеки един момент сме на 30 секунди от смъртта. Смятам, че това, с което се занимаваме, тези спускания, са едно от най-сложните неща, които може да практикува човек от спортно-техническа гледна точка.”

Цялата статия: http://www.infotourism.net

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.9055