ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
18 Юли 10, 16:21 / Автор: infotourism.bg - ВВС
Фосил от преди 29 милиона години откриха в Саудитска Арабия
В Саудитска Арабия изследователи от Мичиганския университет откриха череп на неизвестен вид животно, което преди 29 милиона години може да е било общ предшественик на съвременните маймуни на Стария свят и човекоподобните маймуни, включително и човека.

Фосилизираният череп е с особености, характерни както за маймуните от стария свят, така и за човекоподобните, в това число и човека.

Животните много са приличали на съвременните маймуни капуцини, но са били с размерите на сегашните гибони. При катеренето по дърветата те, вероятно, са използвали и четирите си крайника. А когато са си почивали, просто са лягали на клоните на дърветата, а не са сядали на земята.

Откритието дава основание да се предположи, че разделението на нашите общи предшественици на човекоподобни маймуни и маймуни от стария свят е станало значително по-късно - преди 29 млн. години, а не преди около 35 милиона години, както се предполагаше досега. До този извод учените са стигнали след генетични изследвания.

"Ако знаехме нещо за времето и условията, в които е живяло животното, ние вероятно можехме да разберем какво е дало тласък на промените, довели до (еволюцията) на човекоподобните маймуни и човека."

Цялата статия: http://www.infotourism.net



 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5658