ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
12 Юли 10, 12:25 / Автор: vesti.bg
Мъже, яхвайте метлите! / Лайфстайл, наука
В грижата за чистотата в дома няма еманципация. Половината жени се чувстват изоставени от партньорите си в домакинската работа, докато 30% от мъжете (и 40% от ергените) са напълно убедени, че правят достатъчно в домакинството...


Но защо чак такова различие в представите? "Докато под къщна работа жените разбират основно готвене и чистене, мъжете имат предвид всичко, което по някакъв начин е свързано с дома или градината.

В това число косене на тревата, поправяне на електроуреди и всички онези неща, определими като "мъжка" работа" - казва берлинският психолог Волфганг Крюгер, според когото основният проблем идва от мъжкото подценяване на работата около поддържането на един дом.

Жените обаче не са съвсем без вина, тъй като, дори при еднаква професионална заетост на партньорите, те твърде често поемат ролята на домашна слугиня, и то без никаква съпротива.

Но според последното проучване на "Лондон Скуул ъф икономикс",  съвместното решаване на домакинските задачи сплотява партньорите и заздравява връзката...

Цялата статия: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3114131

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5689