ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
11 Юли 10, 11:57 / Автор: avtotravel-bg.blogspot.com
Златната арабска приказка / Лайфстайл, култура, туризъм
Разкош е табелката на входната врата на ОАЕ и тя привлича потребители от целия свят. Тук е всичко най-високо, най-голямо, най-скъпо. Разкошът в тази страна е култ и стратегия, наравно с данъчните облекчения и архитектурно мегаизкуство.


Златната украса е традиция за арабите. На мястото, на което през 1971 г. е подписан договорът между седемте арабски емирства, е поставен един от най-високите пилони за знаме в света (122 м), покрит със златни листа. 

Всички минарета, куполи и палмови клонки по колоните, които украсяват джамията на шейх Заид, са златни.

В дубайското метро е единственият в света Златен салон за пътници от VIP-а, готови да платят двойно, за да се повозят комфортно в метрото.

Архитектурата е само една от страните на златната арабска приказка. Премислена до най-малка подробност и обърната към западния потребител, златната треска започва още от летището, в duty-free ювелирните магазини...
 

Най-сигурната валута

За арабите до ден-днешен има една-единствена твърда валута. Златото! В сандъка на всяко уважаващо себе си семейство лежат килограми ювелирни златни украшения.

За да може всеки гражданин на златната страна да вдигне достойна сватба, булката буквално трябва да бъде засипана със злато. И държавата отпуска безвъзмездна помощ на бедните в размер на 70 000 дирхама (около 19 000 долара), за да ознаменуват и те достойно събитието.

Няма рожден ден в ОАЕ без златни подаръци. Цената на украшенията за най-малките започва от 350 долара за 9-грамов златен биберон. Разбира се пазарът Gold Souk, макар и златен, остава пазар и на него се намират „евтинийки" за по 300 долара.



 


Златно кюлче от банкомата и златна гарнитура за вечерята

Отделна глава в златния арабски летопис е Emirates Palace - хотел в столицата на ОАЕ Абу Даби. Златният дворец е построен от стотици килограми благороден метал,  с него са покрити дори асансьорните шахти, саксиите за цветя, дръжките на вратите и крановете в баните. В неговите стаи за между 1000 - 13 000 долара на вечер отсядат крале и шейхове...


 



Цялата статия: http://avtotravel-bg.blogspot.com/2010/07/blog-post_1774.html

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3254