ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
07 Юли 10, 11:26 / Автор: infotourism.bg
Между 100 и 160 лв. за наблюдаване на мечка / Туризъм, екосреда
Тази сума плаща турист, който иска да наблюдава мечка в естествената й среда, като цената на услугата варира в зависимост от броя туристите, дали ще има осигурена храна и др.


Експертът Владимир Пейков  от Ловно-рибарско дружество-Девин и създател на първия екомаршрут за наблюдаване на кафява мечка в Родопите допълва, че в цената влиза водач, превоз и ползване на укритие. Пейков каза още, че те следят движението на мечките и водят туристите, които могат да останат в укритията до 23.00 часа. Обаче не е сигурно, че ще успеят да видят мечка, тъй като зверовете не ходят там всяка нощ. Има закупени и уреди за нощно виждане. 

Укритията, от които се извършва наблюдението, са 6 м дълги и 2 м широки, изкопани са под земята и са шумоизолирани, с нарове за спане, дървени пейки и химическа тоалетна. Могат да се наблюдават и други животни като сърни, лисици, дива свиня.

Освен наблюдение от укритието се предлагат и пешеходни турове, при които се пътува с джип около половин час и след това се върви пеш, в зависимост от това какви животни искат да видят туристите...

Цялата статия: http://www.infotourism.net/story.php?storyid=6253


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4871