ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
06 Юли 10, 07:15 / Автор: dir.bg - БГНЕС
Европейска нощ на учените организират в София
За пета поредна година през септември в София ще се проведе Европейска нощ на учените.

Проявата се организира съвместно от Клуб Млади Таланти, ТУ – София, Пловдивският университет “Паисий Хилендарски“, Тракийския университет в Стара Загора и Русенски университет “Ангел Кънчев”. Основните партньори са част от консорциумa на проекта REACT - REsearchers in Industry and ACademy for Technology Development, финансиран по Седма Рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания и технологично развитие. 

Всяка година стремежът на екипа е да насочи общественото внимание към различни области на науката като физика и технологиите (2006), археология и история (2007), биология, химия и екология (2008) и астрономия (2009).

Като основна тема на този амбициозен проект за 2010 г. беше избрана темата “Изследователите в индустрията и академията за технологичното развитие на страната“. Акцентът на повече дейности по реализирането на Европейската нощ на учените ще бъде насочен най-вече към младото поколение, поради наличието на проблеми като недостиг на изследователи в някои региони и индустрии и застаряването на заетите в научната сфера...

Цялата статия: http://sofia.dir.bg/2010/07/04/news6667442.html




Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4092