ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

  [BG]   EN  
ЛУ-КЛУБ: Учим с удоволствие и за развлечение

Начало
Що е ЛУ
ЛУ-клуб мисия
За кого е ЛУ-клуб
Кои сме ние
Архив
Връзки
Изтеглете си


Новини ЛУ за развлечение ЕВРОВИЗИЯ 2011 Календар Контакт

Новини / ЛУ

Вземи в gLOG
01 Юли 10, 17:21 / Автор: dnevnik.bg
Австралийските власти в битка с анорексията / ЛАЙФСТАЙЛ-МАСОВА КУЛТУРА
През последните години идеализирането на "размер 0" (най-малкия размер за дрехи по американските станднарти) се превърна в мантра, която крещи от кориците на модни списания, дефилета и магазини за конфекция.

Анорексията е опасно психическо разстройство, което много често води до смърт, а най-уязвими към проблема са младите момичета. Специалистите твърдят, че основната причина за разрастването на проблема са именно внушенията за "прекалено слаба красота", идващи от  медиите, филмите и модната индустрия.

Представата за привлекателно женско тяло, които те разпространяват, много често не са реалистични и постижими от обикновената жена. Проблемът е, че снимките на моделите от кориците са минали предварителен ретуш и корекция, за да се превърнат в "идеала на всяка девойка". С удължени крака, по-малки талии, без лунички и бръчки.

Притеснени от разрастването на проблема, австралийските власти представиха нова стратегия срещу влиянието на изкривените медийни образи над младите хора. Те предлагат на списанията в страната да поставят предупредителен знак, който да указва, че това са дигитално коригирани изображения

Цялата статия: http://dnevnik.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9479